- Met Weg naar Succes vind je sneller de baan die echt bij je past! - Bent u werkgever? Klik dan hier

Onze vaste bloggers delen hun ervaringen met jou. Elke blogger zoekt een baan, of is bezig om succesvoller te worden in zijn of haar huidige baan. Lijkt het je ook wat, bloggen over je zoektocht of je eigen succes? Mail ons even op info@wegnaarsucces.nl. Dan nemen we contact met je op.

Veel plezier met lezen! Judith Schoorlemmer
en Simône Verlaan

De foto die het verschil gaat maken - deel II

Mijn goede kant blijkt een andere te zijn dan tot nu toe te zien was. Dat zit hem niet alleen in een vlotter kapsel en de andere hoek van waaruit de foto genomen is. 

Op mijn vorige foto (zie mijn vorige blog: De foto die het verschil gaat maken – deel I) staat een aardige mevrouw, die nu toch echt aan LinkedIn moet geloven. Dat ze meer dan 20 jaar ervaring heeft als secretaresse, oplossingsgericht is, taalvaardig en een kei in Excel zie je niet op die foto. Wel dat ze nu – vooruit dan maar – ‘met haar harses op internet moet’.  

Door de grote ontwikkelsprong die ik heb gemaakt de afgelopen tijd weerspiegelt die foto niet meer wie ik ben. Met veel plezier personal-brand ik mijzelf op de voorheen zo verfoeide sociale media. Door zelfstudie, cursussen en netwerken blijf ik up-to-date wat digitale systemen betreft en dat blijkt helemaal niet zo vanzelfsprekend te zijn als ik altijd dacht. Dus dat mag ik best laten zien. En last but not least ben ik onlangs cum laude geslaagd voor een HBO-studie waarmee ik bedrijven kan adviseren op het gebied van sociale media en HNW. Mag ik je voorstellen aan Angelique 2.0: Een secretaresse met extra’s.

Lees Meer
Waardeer dit blogbericht:
544 Hits
0 reacties

De foto die het verschil gaat maken - deel I

"KUN JE MIJ EEN MAAT KLEINER FOTOGRAFEREN?"
De fotograaf die ik aan de telefoon heb schiet in de lach. We hebben een klik en ik kan weer een actiepunt van mijn lijstje strepen. Ik heb namelijk een nieuwe missie: Een foto voor mijn cv, LinkedIn- en Twitterprofiel die uitstraalt wat ik ben tijdens het uitoefenen van mijn beroep.

TOT HET GAATJE
Als gemotiveerde werkzoeker ga ik tot het gaatje om een stapje dichter bij een baan te komen. Daarom verkoop ik mijn inboedel op marktplaats om een studie te kunnen betalen zodat ik met het diploma kan aantonen dat ik op HBO niveau functioneer. Ik doe aan zelfstudie en vrijwilligerswerk om me verder te ontwikkelen. Ik blog, netwerk en ben actief op Social Media om mezelf te profileren. Dus als ik als feedback krijg dat mijn foto wel eens het struikelblok zou kunnen zijn, dan neem ik die feedback ter harte en doe ik er iets mee.

OP Z'N ANGELIQUES
Nu kan ik gewoon gaan googelen op fotografen … maar dat is saai. Ik doe het op z’n Angeliques en maak een plaatje om te delen. Dat heb ik geweten! Mijn oproep is 11.904 keer bekeken en ik had de fotografen voor het uitzoeken. Elisabeth Meyer van Dress to Impress wilde mij gratis stylingadvies geven, en de lieve schat heeft mij urenlang geadviseerd, veren in mijn achterste gestoken en bepeptalked. We hebben geknuffeld.

MEER
En is meer gebeurd. De kapster heeft een wonder verricht met mijn haar. Ineens verscheen die energieke dame zomaar in de spiegel! Echt … ik ben een plaatje! Nu nog een mooi plaatje ervan laten schieten en dat gaat volgende week gebeuren. Een maat kleiner … dat gaat helaas niet, maar ik weet zeker dat de fotograaf er iets moois van gaat maken. Het resultaat gaan jullie zien in deel II van dit blog, dat ik ga schrijven zodra de foto’s binnen zijn.

Wordt vervolgd …

Lees Meer
Waardeer dit blogbericht:
400 Hits
0 reacties

Benieuwd naar jullie mening.

Benieuwd naar jullie mening.
Vandaag is mijn werkdag, al heb ik vandaag geen betaalde opdracht. Maar als zelfstandige is het uiteraard ook belangrijk om na te blijven denken over je eigen bedrijfje. En zo ben ik vandaag dus ook aan het brainstormen met mijzelf. Want echt tevreden ben ik nog niet. Ik zit wel op de goede weg, maar toch knaagt er nog iets aan mij.  Heerlijk, een bakje koffie. Even relaxen, genieten van het heerlijke zwarte goedje, al meng ik deze wel met wat melk en suiker, waardoor het dus eigenlijk geen zwart goedje meer is. Mijn grote man is naar zijn werk, mijn kleine mannetje zit op school. De radio op de achtergrond en verder is het rustig in huis.    Bij mijn koffie ligt het boek Mindful Analysis van Mirjam Windrich. Ik kwam haar tegen op LinkedIn en ik was meteen nieuwsgierig naar haar bezigheden. En nadat ik haar website bekeken had http://mindfulanalysis.nl/ wist ik het zeker, haar boek wil ik lezen, ik wil mij gaan verdiepen in het begeleiden via internet. En dat wil uiteraard niet meteen zeggen dat ik het ga doen, maar voor mijn gevoel past dit wel goed bij mij.  En nu is mijn vraag aan jullie: zou jij gebruik maken van betaalde online hulpverlening?   Ik zou heel blij zijn met jullie mening, dus barst maar los! Dit mag via mijn website https://www.beasbubbel.nl/ via het contactformulier, maar ook onder dit artikel. Alvast heel erg bedankt voor jullie mening!   Hoe gaat het eigenlijk met jullie allemaal en jullie zoektocht naar werk? Zolang je alles vol enthousaisme doet komt het vast ooit goed. Laat de moed niet zakken hoor! Succes iedereen met alles waar jullie mee bezig zijn!
Waardeer dit blogbericht:
232 Hits
0 reacties

Bange Bertje en andere goed gelukte blauwtjes

Bange Bertje en andere goed gelukte blauwtjes

Een half jaar na het verscheiden van mijn hartendiefje Foppe kwam Bertje in mijn leven. Een schoonheid van een haan die met mijn hennetjes een toom mocht vormen. Ik was meteen verkocht toen ik hem zag: bloedmooie Bertje met zijn fraaie kam en prachtige verenkleed. Ik zou zelf verkering met hem nemen als de hennen hem niet moesten. Maar ik maakte geen schijn van kans, want de hennen sloten hem direct in hun vleugels en vice versa; haan en hennen zijn vanaf dag één in gemeenschap van graan en eieren verloofd.

KROELKIP Voor mij bleek het hart van Bertje moeilijker te veroveren, tot mijn verbazing. Ik was tamme, goedzakkige Foppe gewend. Mijn kroelkip die altijd op schoot sprong als ik in mijn tuinstoel zat. Die genietend op mijn boezem lag terwijl mijn vingers door het dons heen zijn zachte velletje masseerden. In de zon met zijn oogjes gesloten en zijn snaveltje half open van genot, hebben we samen vele bliksembezoekjes aan de hemel gebracht. Even van de wereld met mijn droomhaan. Dat wilde ik weer.

Lees Meer
Getagged in:
Waardeer dit blogbericht:
451 Hits
0 reacties

Leerzaam

Het is nu al leerzaam, mijn weg die ik ben ingeslagen als zelfstandige. Er komt best veel kijken bij het starten als zelfstandige. En ook komen er veel regels en wetten om de deur kijken. Ik kom er achter dat Nederland bol staat van wetten en regels. En het erge is dat er dan op die wetten en regels weer een uitzondering is en op die uitzondering weer een uitzondering en ga zo maar door.

Terwijl ik gewoon recht uit mijn hart wil gaan werken als zelfstandige. Maar die optie is niet te vinden lijkt wel. Maar ik ga het wel doen, werken recht vanuit mijn hart. Ik wil er zijn voor hen die rouwen en nergens terecht kunnen met hun verdriet. Mensen die eenzaam worden, bijna geen netwerk hebben. Ik wil er voor hen zijn. Ik wil hen hun eigen kracht laten ontdekken. Ik wil hen bij de hand nemen naar wat meer postitieve dingen. Maar hang daar maar eens een labeltje aan. Hoe moet ik mijzelf noemen?

Lees Meer
Waardeer dit blogbericht:
284 Hits
0 reacties

Solliciteren met brinta

  

Achter mijn toetsenbord ben ik een held. Ik knutsel aantrekkelijke cv’s op maat en schrijf originele sollicitatiebrieven; allebei to-the-point met precies de juiste informatie en triggers. Uitgenodigd worden voor een gesprek is bij mij niet het probleem.

Ik bereid me voor op het gesprek zoals ik in sollicitatietrainingen geleerd heb. De website ken ik van buiten, ik google het bedrijf, speur naar werknemers op LinkedIn en heb antwoorden paraat op alle mogelijke vragen. Ik strijk mijn kleren, was de auto (tip 33, overal wordt op gelet) … so far so good.

Ik meld me aan bij de receptie en knoop een praatje aan (tip 54), ga niet zitten maar bestudeer het folderrek met folders als waren zij de nieuwe Linda (tip 67) en als ik word opgehaald begin ik niet over het pand maar over de prettige ontvangst of een actualiteit (tip 99). Welkom, ga zitten.

En dan gebeurt het ...

Lees Meer
Getagged in:
Waardeer dit blogbericht:
1487 Hits
0 reacties

Ben jij ook op zoek naar je droombaan?

Mijn zoektocht naar een nieuwe droombaan duurt al een paar maanden. Vorig jaar heb ik voor mezelf kunnen bepalen: wat zoek ik, wat wil ik en waarom? Het formuleren van antwoorden op deze vragen is een korte zoektocht geweest. Het was vooral een bevestiging, dat is ook fijn. En, nu zoek ik dus die baan. Die prachtige, inhoudelijke baan als communicatieadviseur bij een fijne werkgever met lieve en grappige collega's. 

Online zichtbaarOp het moment dat ik dit schrijf bedenk ik acties. Acties? Ja, er moet meer actie komen en dan bedoel ik in het 'extra' opvallen. Een nieuwe fase. Hoe ga ik dat doen? In ieder geval wil ik 'online' meer vindbaar zijn. Ik heb al een account bij LinkedIn en Twitter. Maar val je hier mee op? Ik weet dat er veel meer mogelijk is. Maar wat wil ik? Wat past bij mij?

Lees Meer
Waardeer dit blogbericht:
319 Hits
0 reacties

Spannende stap.

Spannende stap.
kamervankoophandel

Ik heb het gedaan! Ik heb de stap genomen! En ergens ben ik super trots op mijzelf.

Lees Meer
Waardeer dit blogbericht:
422 Hits
0 reacties

Eenvoud versus Uitdaging

reykjavik_chess_spassky_918130_h

Deze week kreeg ik een leuk bericht van een organisatie, naar aanleiding van mijn sollicitatie op hun vacature. Men zag wat in mij als toekomstig werknemer, daar kwam het op neer. Helaas ketste het op zeker ogenblik toch af. Men voorzag dat ik me in deze functie wellicht zou gaan vervelen.

Als je zoiets hoort dan komt het in eerste instantie over als een compliment. Maar ergens zit het niet lekker. Ondertussen heb ik namelijk al anderhalf jaar geen werk meer. Betaald werk, bedoel ik dan. Want ik onderneem wel van alles om…. me niet te vervelen. En om mezelf nuttig te maken. Nou, dat zou ik daar ook kunnen doen.

Lees Meer
Waardeer dit blogbericht:
597 Hits
0 reacties

Planning

Planning

Doen jullie dat ook? Een sollicitatie planning maken? Vanaf het moment dat ik werkloos werd, ben ik hier meteen mee begonnen. Het UWV verwacht dat ik 4 sollicitaties per maand doe. En ik vind dat ook normaal dat ik dat moet doen. Wel vind ik het fijn dat het UWV sollicitatie acties heeft uitgebreid. Dus niet alleen het gericht schrijven op een vacature wordt gezien als sollicitatie, maar ook bijvoorbeeld een netwerkgesprek. Want tja, er zijn nu eenmaal niet iedere maand vacatures die passen bij mijn opleiding enzo.

Als er weer een nieuwe maand begint, pak ik mijn schrijfblok en pen er bij. Heerlijk vind ik het, om dit lekker op de ouderwetse manier te doen. Lekker met pen en papier en niet op de laptop. Soms is mijn planning lang, soms is de planning wat korter. Mij bevalt het super goed om op deze manier een overzicht voor mijzelf te hebben wat betreft solliciteren.Doen jullie dit ook? 

Lees Meer
Waardeer dit blogbericht:
434 Hits
0 reacties

Hoe profileer ik mezelf op Social Media

Hoe profileer ik mezelf op Social Media

 

Hoe profileer ik mezelf op Social Media. 

Lees Meer
Waardeer dit blogbericht:
509 Hits
0 reacties

Op weg...

Netwerkwandeling-Delft_30juni2017

 

Een weg moet je bewandelen. Ik bedoel daarmee dat er actie vereist is om van A naar B te komen. Zo ook ten aanzien van de weg naar succes. Wanneer je ‘succes’ definieert als het vinden van een baan, dan bevind je je als werkzoekende bij punt A. Punt B bereik je dan door iets te ondernemen.

Lees Meer
Waardeer dit blogbericht:
352 Hits
0 reacties

Soms ook even een dipje?

Soms ook even een dipje?
deuren

 

Ik denk dat iedere werkzoekende er wel eens last van heeft, al hebben ook niet-werkzoekenden er wel eens last van denk ik. Zo'n dipje, zo'n gevoel dat alle inspiratie ver te zoeken is. De mailbox levert vacatures bij je af waar je totaal niks mee hebt. Ken je dat, dat je bij sommige beroepen jezelf afvraagt wat zo'n iemand voor werkzaamheden heeft? Zo'n functie waar je zelfs het bestaan niet van af wist? De krant is niet erg gevuld met vacatures. Ook op sociale media komen geen dingen voorbij waar jij warm voor loopt. De dip is geboren! Zo'n dipje, dat jezelf even weer moet 'ontdippen'.Je gaat even twijfelen aan jezelf. Tenminste, ik heb dat wel eens.

Lees Meer
Waardeer dit blogbericht:
443 Hits
0 reacties

LinkedIn

LinkedIn

LinkedIn, the place to be wat betreft de wat zakelijkere sociale media. Voor ik zonder baan kwam te zitten had ik al een LinkedIn profiel,maar sinds ik op zoek ben naar een betaalde baan, heb ik mijn LinkedIn profiel toch maar weer flink onder handen genomen. Een up to date profiel is natuurlijk wel handig.

Lees Meer
Waardeer dit blogbericht:
492 Hits
0 reacties

Iedereen heeft een kruiwagen nodig!

Iedereen heeft een kruiwagen nodig!

Afgelopen weekend heb ik met mijn vrouw en goede vrienden een bezoek gebracht aan onze zuiderburen. Ieder jaar wordt er in het plaatsje Alden Biesen een Schots Weekend georganiseerd. Gedurende dit weekend nemen vele Bagpipebands het tegen elkaar op in diverse gradaties en ook hier geldt:

Some bands win en Some bands loose.

Lees Meer
Waardeer dit blogbericht:
521 Hits
0 reacties

Even voorstellen

Even voorstellen

 

Ik ga mij eerst aan jullie voorstellen. Dan hebben jullie een beetje een idee wie ik ben.

Lees Meer
Waardeer dit blogbericht:
1053 Hits
0 reacties

De 'ondernemende werknemer'

 

Ik was op weg naar een boekpresentatie in Utrecht. Marjolein Kalter presenteerde haar boek "Creëer je volgende baan" en ik had me hiervoor opgegeven. Ter voorbereiding las ik de eerste twee hoofdstukken en ik werd direct gegrepen door de vlotte stijl. Bovendien herkende ik mezelf erin; het leek voor mij geschreven! Marjolein: "Vooral generalisten en professionals die zich moeilijk van concurrenten kunnen onderscheiden hebben moeite om een nieuwe plek te veroveren". Ja, dat heb ik ondervonden. Dit te lezen voelde als een erkenning voor mijn struggle.

Lees Meer
Waardeer dit blogbericht:
372 Hits
0 reacties

Nieuwe baan

Topbaan gevonden in een ziekenhuis, wat ik altijd al graag had gewild!! Na drie keer serieus ergens een brief naar toe gestuurd te hebben was het de vierde keer bingo! Uit alle brieven kozen ze die van mij omdat deze er uit sprong. Er was nog 1 kandidaat en ik ben gekozen!

mijn eerste sollicitatie na 17 jaar en dat op mijn leeftijd, ik dacht dat wordt vast moeilijk. Zoveel artikelen over gelezen dat het zo moeilijk is als je 45+ bent. Maar omdat ik lekker actief bezig geweest ben en erg positief ingesteld ben, heeft mij dit denk ik geholpen. Ik hoop ook voor anderen die net zoals ik op zoek zijn naar een leuke nieuwe uitdaging succes gaan hebben.

Lees Meer
Waardeer dit blogbericht:
2342 Hits
0 reacties

Menno heeft een baan gevonden!

Menno Spiekerman's geslaagde zoektocht naar een baan!

Na 5,5 maand te hebben thuisgezeten en de status van werkzoekende te hebben gehad (werkloos vind ik down klinken), heb ik per 01 februari 2016 een nieuwe werkgever gevonden. Ik ga de functie van media-adviseur bekleden bij Maslie.nl. Meer informatie over mijn nieuwe werkgever, zie: http://maslie.nl/

Lees Meer
Waardeer dit blogbericht:
2221 Hits
0 reacties

Een nieuw hoofdstuk, het vervolg 2

Na een lange week met veel overwerk en allerlei dingen die niet fantastisch waren, eindelijk weekend.

Deze week zou ik gebeld worden met het resultaat van het solicitatiegesprek van afgelopen vrijdag.

Lees Meer
Waardeer dit blogbericht:
1757 Hits
0 reacties