Programma Burnoutpreventie

Als je ziet dat een medewerker last heeft van stress of regelmatig uitvalt, is het van belang om niet af te wachten maar om in actie te komen. Burn out betekent langdurige uitval. En hoge kosten.

Ik heb ruime ervaring met het begeleiden van medewerkers vanuit burnout naar herstel, alsmede met preventie van uitval. Mijn aanpak daarbij is pragmatisch, gericht op snel herstel, maar vooral op blijvend herstel.


Vanuit mijn ruime ervaring heb ik een praktisch en effectief programma ontwikkeld, waarbij medewerkers de gelegenheid krijgen om te werken aan hun herstel, maar waar daarnaast vooral de nadruk ligt op leren en preventie van uitval in de toekomst. 

foto voor pagina over stressbegeleiding

Wat houdt een traject in?

 

Een persoonlijke begeleiding van de betrokken medewerker.

Een pragmatisch coachingsprogramma, gericht op herstel èn op preventie.

Inzichten in oorzaken en balans werk/privé.

Handige tools, die de medewerker sterk en weerbaar maken.

 

Een gemiddeld traject bedraagt 7 gesprekken, alsmede tussentijdse begeleiding en nazorg.

Kiezen voor dit pakket betekent een investering van 1950,- euro.


Afhankelijk van de aard en ernst van de klachten van de medewerker kan worden gekozen voor een korter traject, of kan het traject desgewenst worden verlengd.  Dit wordt altijd voorafgegaan door een intakegesprek met de desbetreffende medewerker en desgewenst de leidinggevende of HR-adviseur.


Met een op maat gesneden aanpak voor herstel, een goede analyse van oorzaken én een haalbaar plan om herhaling in de toekomst te voorkomen, kies jij als werkgever voor de beste begeleiding van jouw medewerker. Zo doe je wat het beste is voor je medewerker, maak ook voor je organisatie.

Neem contact op voor meer informatie