Outplacement

Is het tijd om afscheid te nemen van je medewerker? Dan wil je dat afscheid natuurlijk het liefst zo soepel mogelijk laten verlopen. Een outplacement traject kan daar een waardevol onderdeel van zijn, omdat je hiermee de je de medewerker de kans om snel weer een passende baan te vinden.

Ik heb ruime ervaring in het uitvoeren van outplacementtrajecten op maat, die passen bij de wensen en behoefte en bij het beschikbare budget.

Met mijn praktische aanpak, persoonlijke benadering en kennis van de arbeidsmarkt ben ik heel succesvol gebleken, en zijn klanten over het algemeen weer snel elders aan de slag.

vrouw schud hand

Wat houdt het in?

De eerste fase is het in kaart brengen van competenties, ervaringen en wensen. Dit gebeurt op basis van tests en gesprekken. Op basis hiervan wordt een zoekprofiel opgesteld. Indien de medewerker al weet op welke baan hij of zij wil gaan solliciteren dan kan deze fase ook worden overgeslagen.

Hierna volgt er ondersteuning bij het daadwerkelijke solliciteren, zoals het opstellen van een professioneel cv en LinkedIn profiel, het schrijven van sollicitatiebrieven en netwerken. Met mijn ruime ervaring, kennis van de arbeidsmarkt en netwerk komen mijn klanten hierbij altijd zeer goed uit de verf. 

Dit basispakket kan desgewenst nog worden uitgebreid met ondersteuning bij de negatieve effecten van het ontslag (zoals verwerking en herstel van zelfvertrouwen), en het oefenen in het voeren van sollicitatiegesprekken. 

 

 

Wil je weten wat ik voor jou en je medewerker zou kunnen betekenen?

Graag kom ik met je in contact. Op basis van een oriënterend gesprek doe ik een passend voorstel dat voldoet aan de wensen van de medewerker en past binnen het beschikbare budget.

Graag zet ik mijn expertise, ervaring én mijn netwerk in om ook jouw medewerker weer de kans te bieden om snel aan de slag te gaan in een passende nieuwe baan!

Neem contact op