HAAL MEER UIT JE CARRIÈRE MET PERSONAL BRANDING

Wil jij een sterkere positie in je huidige baan, je carrièrekansen vergroten, of aangenomen worden voor een nieuwe baan of opdracht?

Ben je afgewezen na een sollicitatiegesprek of word je niet uitgenodigd? Of word je niet gevraagd voor interessante projecten op je werk, word je niet betrokken bij beslissingen of gepasseerd bij promoties?

Dan is het tijd om te werken aan een sterke personal brand.

Als je jezelf op waarde schat en je maakt dat zichtbaar, zullen anderen ook jouw waarde gaan inzien en jou de plek gunnen die je verdient. Maar hoe bereik je dat?

Dat bereik je door het creëren van je eigen sterke Personal Brand. Niet een oppervlakkige reclameboodschap, maar weten wie je bent, daar trots op zijn, en dat uitdragen én weten hoe je dat in kunt zetten om je doel te bereiken.

Wil jij afwijzingen voorkomen? Geen carrièrekansen missen? Wil jij voorkomen dat je stappen niet zet omdat je twijfelt aan jezelf? Wil je voorkomen dat directies die jou over het hoofd zien bij promoties?

Dan gaat een sterkere personal branding jou zeker helpen! Ik heb hiervoor een leuk en inspirerend traject ontwikkeld die bestaat uit drie stappen. 

 

Wat houdt het traject in? 

Stap 1: Bepaal je doel en je motivatie
Formuleer het het doel dat je wilt bereiken met een sterke personal brand. We maken dit zo concreet mogelijk, zodat je hier later in het traject ook gericht aan kunt werken en echt effect kunt behalen. Daarnaast werken we uit hoe Personal Branding jou hierbij gaat helpen. Met andere woorden; welk probleem ga jij oplossen als jij een sterke Personal Brand hebt?

Voorbeelden van doelen;

Voorbeelden van oplossingen;

Hierbij kijken we ook naar de haalbaarheid en je kansen, zodat we echt kunnen werken aan een reëel en haalbaar doel.

"Dankzij Simône leerde ik mezelf beter kennen, waardoor ik een baan kon vinden waar ik echt voldoening uit haal."

Christine, communicatie adviseur

Stap 2. Vergroot het inzicht in jezelf in jou als talentvolle professional
Werk aan een positief zelfbeeld als professional. Leer je sterke kanten, talenten, competenties, persoonlijkheid kennen en krijg inzicht in je drijfveren en successen. Hiermee werk je aan een stevig en positief zelfbeeld. Dit doen we door middel van

• Tests,
• Opdrachten
• Uitgebreide nabespreking.

Je krijgt hierbij een breed en uitgebreid inzicht in jouzelf en jouw talenten. We focussen ons hierbij vervolgens op de talenten, persoonskenmerken en drijfveren die jou gaan helpen om je doel te bereiken. Een sterke personal brand dus die past bij het doel wat jij voor ogen hebt.

“Simône heeft mij door de testen, adviezen en gesprekken laten zien welke mogelijkheden er zijn, mijn vertrouwen en mijn kracht teruggegeven, waardoor ik nu weer stevig in mijn schoenen sta en stappen durf te nemen die 2 jaar geleden ondenkbaar waren. “

Ellen Hartman, management assistent HR, ING

Stap 3. Profileer jezelf, op een manier die bij jou past
Laat zien wie je bent en overtuig de ander van jouw waarde Zelf weten wat je waard bent wil natuurlijk niet automatisch zeggen dat de ander dit ook ziet. Bij deze stap leer je hoe je dit onder woorden kunt brengen en de ander kunt overtuigen. Waarom jij de geschikte kandidaat bent voor die baan…. Waarom jij die promotie verdient…. Waarom het slim is om jou op dat project te zetten….

Hiervoor is oefening nodig.

Afhankelijk van je doel kun je hierbij kiezen voor bijvoorbeeld

“Een paar sollicitatiegesprekken later was het raak: ik heb een heel erg leuke baan gevonden waar ik veel voldoening uit haal en waar ik mezelf weer kan zijn. Ik word gewaardeerd en kom tot bloei! “

Gerda Langenberg, Senior Proces- en Productdeskundige bij DUO

Voor wie is het bedoeld?

Voor wie is het niet?

Meer weten over hoe Personal Branding jou zou kunnen helpen?

Maak dan een afspraak voor een gratis en vrijblijvend online adviesgesprek.

MAAK EEN AFSPRAAK